SOŠV
2 min. čítania

Naživo s Antonom Siekelom o odklade olympijských hier v Tokiu na rok 2021

Stanislav Benčat
Foto
TASR / Jaroslav Novák

Letné olympijské hry v Tokiu sa včera oficiálne presunuli z leta 2020 na rok 2021. Športovci, športové federácie i funkcionári sa zhodli, že v danej chvíli to bolo z pohľadu všetkých zúčastnených najlepšie možné riešenie. Ako ho prijal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel prezradí dnes od 18:00 v livestreame na facebookovom profile SOŠV „Slovenský olympijský tím”.

Rozhodnutie odložiť olympijské hry na rok 2021 prišlo rýchlo. V pondelok vyšla správa, v ktorej Medzinárodný olympijský výbor spoločne s japonskými organizátormi uznal, že situácia vo svete je veľmi vážna. Organizátori pôvodne deklarovali, že rozhodnutie o osude hier bude známe do štyroch týždňov.

Neuplynulo však ani 24 hodín a verdikt bol na svete – Hry sa uskutočnia v roku 2021. 

Ako reagoval na odklad prezident SOŠV Siekel? Prekvapilo ho rýchle konanie zainteresovaných? Mali výbory po svete možnosť hlasovať o preložení Hier? Čo znamená preloženie olympiády pre svetový šport a olympizmus ako taký? 

Aj týmto otázkam sa bude venovať prezident SOŠV Anton Siekel v mimoriadnom livestreame na FB kanáli SOŠV „Slovenský olympijský tím” dnes od 18:00 hod. Aj my sme #pripraveniostatdoma, a preto sa prezident Anton Siekel spolu s redaktorom Stanislavom Benčatom divákom prihovoria každý zo svojho domu.

Diváci si pre prezidenta SOŠV môžu pripraviť aj otázky, ktoré bude možné položiť priamo v komentároch pod livestreamom.

Prejsť na facebookovú stránku

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV