Šport a olympizmus
2 min. čítania

Obce a mestá môžu získať až 1,2 milióna eur z MIRRI na multifunkčné športové haly

(pp, TASR)
Nedávno postavili novú športovú halu pri Športovom gymnáziu v Trenčíne.
Foto
TASR/RADOVAN STOKLASA

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) vyčlenilo 12 miliónov eur na podporu amatérskeho športu a fyzického zdravia detí a mládeže. Obce a mestá sa v najnovšej výzve MIRRI SR môžu uchádzať o financie na výstavbu nových multifunkčných športových hál.

Výška dotácie na jeden projekt môže dosiahnuť maximálne 1,2 milióna eur, pričom miera spolufinancovania zo strany príjemcu je 10 %. Do výzvy sa samosprávy môžu zapojiť do konca júna 2022.

„Chceme vrátiť šport do regiónov a pomôcť mládeži, aby mohla tráviť svoj voľný čas aktívnym pohybom. Sumou 12 miliónov eur podporíme budovanie multifunkčných športových hál, ktoré budú slúžiť pre rozvoj amatérskeho športu a pre športové, detské a mládežnícke kluby pôsobiace v nižších ligách v regiónoch,“ vyhlásila vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí).

Haly môžu byť podľa nej veľkým prínosom pre rozvoj slovenského športu a fyzického zdravia mladej generácie.

Výzva má motivovať k tvorbe spolupráce medzi školami, samosprávou a podnikateľmi, ktorej výsledkom má byť vízia práce s deťmi a mládežou už v základnej škole. Športové aktivity podľa rezortu pomôžu školákom zvýšiť telesnú zdatnosť, zabezpečiť zdravý životný štýl a v neposlednom rade prispejú k zlepšeniu mentálneho zdravia a duševnej pohody.

Multifunkčná hala nesmie priamo súťažiť s inou športovou halou rovnakého typu a musí byť v nej umožnený bezplatný prístup verejnosti. Výlučným používateľom multifunkčnej haly nesmie byť profesionálny športový klub. Projekt má tiež umožniť pravidelné a udržateľné využívanie haly zo strany amatérskych športových klubov a škôl v danej lokalite, ale aj využívanie zo strany detí, mládeže, organizovaných aj neorganizovaných športovcov a širokej verejnosti.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV