Športové aktuality
2 min. čítania

OLYMPIJSKÝ KLUB ŽILINA zorganizoval: Krásna oslava olympizmu a športu v Žiline

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Už 32.ročník medzinárodných bežeckých pretekov na pamiatku legendárneho vytrvalca Emila Zátopka sa uskutočnil v Žiline v sobotu 9.septembra na atletickej dráhe Žilinskej univerzity. Hlavným usporiadateľom bol Olympijský klub Žilina, spolupracovali Atletický klub Žilina, Ústav telesnej výchovy Žilinskej univerzity a Atletický oddiel Slávia ŽU. Súčasťou podujatia sú od roku 1996 aj preteky detí a mládeže na pamiatku Stanislava Mikoláša, ktorý bol spolu s Mariánom Michalikom zakladateľom žilinskej Zátopkovej desiatky v roku 1986. Od vzniku Olympijského klubu Žilina v roku 1995 je OK hlavným organizátorom podujatia.
V 32.ročníku súťažili deti a mládež postupne v piatich vekových kategóriach na tratiach 100 m, 300 m, 600 m a 800 m. Dospelí muži a ženy bežali 10 000 m, muži v piatich a ženy v dvoch vekových kategóriach.
Víťazom v absolútnom poradí medzi mužmi sa stal Miroslav Vanko z DS Martin, druhý dobehol Roman Šlúch TJ Banská Štiavnica a bronz získal Zdeno Koleda ŠKP Žilina. Medzi ženami zvíťazila Marcela Bieliková z Maratón klubu Rajec, druhá bola Erika Belianska TJ Štiavnik a tretia Barbora Kamenská BS Tatran Turany.
Na zvlášť vydarenom podujatí sa zúčastnilo 86 aktívnych bežcov s početným doprovodom a boje na trati sledovala slušná kulisa divákov. Najmladšou účastníčkou bola 4 - ročná Agátka Šimunová a najstarším 80 ročný Jozef Daubner.
Olympijský klub Žilina sa v sobotu 16.septembra už tradične zúčastní na Družobnom stretnutí s Českým klubom olympionikov v Kopřivnici a Rožňove pod Radhošťom pri príležitosti "Behu rodným krajom Emila Zátopka". Dana Zátopková tu oslávi svoje jubilejné 95. narodeniny.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV