Športové aktuality
1 min. čítania

OLYMPIJSKÝ KLUB ŽILINA zorganizoval: ZLATÁ TROFEJ Olympijského klubu Žilina pre Dušana Ondruša

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Olympijský klub Žilina udelil svojmu členovi Dušanovi Ondrušovi pri príležitosti jeho 80-tych narodenín najvyššie klubové vyznamenanie ZLATÚ TROFEJ za vynikajúce zásluhy o rozvoj olympizmu a športu v žilinskom regióne, významné aktivity pri výchove mládeže a za dlhoročnú činnosť pre prospech Olympijského klubu Žilina.
Dušan Ondruš bol dlhoročný vynikajúci reprezentant Žiliny v ľadovom hokeji, neskôr tréner žilinských hokejistov a tréner juniorskej reprezentácie Slovenska. Viac rokov trénoval aj juniorsku a seniorsku reprezentáciu Juhoslávie. Ľadovému hokeju sa venoval celkom 44 rokov.
Úspechy dosiahol aj vo florbale. Pod jeho trénerským vedením získali florbalisti ŠK Juventa Žilina 2x striebornú medailu na majstrovstvách Slovenska a ako tréner Slovenska priviedol florbalistov do A skupiny majstrovstiev sveta.
Je autorom jedinečnej publikácie o tréningu "Florbal" a spoluautorom knihy o histórii hokeja v Žiline.
Je aktívnym členom Olympijského klubu Žilina už od jeho založenia v roku 1995. Pôsobí ako člen Dozornej rady. Získal vyznamenanie SOV v roku 2011. V roku 2012 bol ocenený v kategórii "tréner, funkcionár" v rámci vyhlásenia najlepších športovcov Žiliny. V roku 2015 mu bola udelená Cena fair play žilinského samosprávneho kraja.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV