Športové aktuality
4 min. čítania

OLYMPIJSKÝ PLAYLIST #6: Reprezentačný výber

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Svoju obľúbenú hudbu predstavia Peter Cehlárik, Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Adam Húska a Samuel Kňažko.

Hudba a šport idú odjakživa k sebe. Elitní aj amatérski športovci si tréning bez hudby vedia predstaviť len ťažko. Dobre zvolené skladby vedia nakopnúť v ťažkej chvíli v posilňovni, či presvedčiť, že ten jeden kilometer sa dá ešte zvládnuť! Obľúbená hudba vie športovcom dodať motiváciu pred dôležitým zápasom alebo pretekmi. Oslovili sme preto slovenských športovcov, aby nám pomohli zostaviť ideálny playlist z ich obľúbených piesní.

Čo počúvajú hokejoví reprezentanti?

Po tom, čo sa so svojimi obľúbenými skladbami pochválili naši hrdinovia budúcnosti, olympijskí medailisti, či elitní bojovníci v ringoch, prinášame novú zásielku hudby priamo z ľadovej plochy.

Playlist REPREZENTAČNÝ VÝBER vytvorili slovenskí hokejisti, ktorí už netrpezlivo čakajú na svoj úvodný zápas na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige. Svoju obľúbenú muziku predstavia Peter Cehlárik, Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Adam Húska a Samuel Kňažko.

Peter Cehlárik

J. Cole – c l o s e

Drake – What´s Next

DJ Khaled – I DID IT

Separ – Ahoj Ahoj Čo Ty

J. Cole - KOD

„Hudba je mojou súčasťou každý jeden deň. Samozrejme, líši sa od toho, kde som a čo práve robím. Vplyv na môj výber malo tiež prostredie a krajina, kde som práve pôsobil v posledných sezónach,“ hovorí útočník Peter Cehlárik. Ten strávil v zámorí štyri sezóny, počas ktorých okúsil aj NHL. V minulej sezóne sa rozhodol vrátiť do Švédska, kde pôsobil od svojich mládežníckych čias.

Nie je vyložene hudba, ktorú by si niekdajší hráč Providence Bruins nevypočul. „Hľadám v nej vždy istý vibe, náladu, do ktorej ma uvedie. Pred zápasom, alebo pri tréningu hľadám dobrý beat, ktorý ma motivuje. Ak mam práve niečo zapnuté, tak ráno to bude niečo na rozbeh. Možno pop, pomalšie remixy od známych DJ-ov ako Kygo či Diplo. Pri dlhšej ceste v aute počúvam country, Chase Rice alebo Sam Hunt,“ vymenúva ľavý krídelník, ktorý by mal na MS nastupovať v elitnej formácii.

Jeho najčastejší výber na Spotify je ale rap. Zo zahraničného napríklad  J. Cole, Drake, Travis Scott a ďalší. „Veľmi sa teším na novú prácu od Kendricka Lamara. A každodenne sa v playliste nájde niečo od Post Malone.  Z tej našej scény je to Separ, z Čiech Ektor,“ dodáva Cehlárik.

Juraj Slafkovský

Dimitri Vegas, Like Mike – Mammoth

Flo rida – My House

50 Cent, The Game – Hate It Or Love It

Imagine Dragons – Natural

The Weekend – Save Your Tears

Najmladší strelec v histórii slovenskej reprezentácie Juraj Slafkovský nemá nejaký špeciálny vzťah k hudbe. Stále ešte len 17-ročný útočník nemá ani vybrané obľúbené pesničky, ktoré počúva. „Pri cvičení alebo pred zápasom väčšinou počúvam to, čo ide v šatni nejaké remixy, prípadne DJ v šatni pustí nejaké nabudzujúce pesničky,“ hovorí hráč fínskeho TPS Turku.

Šimon Nemec

AC/DC – Highway to Hell

Linkin Park – In the End

Linkin Park – Faint

Linkin Park – Numb

Kiss – I Was Made For Lovin´ You

Slafkovského rovesník, obranca Šimon Nemec, dáva prednosť tvrdej hudbe. Jeho výber pozostáva z rockových klasík ako KISS či AC/DC a Linkin Park. „Túto hudbu počúvam najmä pred zápasmi,“ dodáva dnes už stabilný pilier zadných radov HK Nitra.

Samuel Kňažko

Joel Corry, MNEK – Head & heart

The Weekend – Blinding Lights

Purple Disco Machine – Hypotized

Polo G - RAPSTAR

Kvalitným playlistom si rád spríjemňuje deň aj Samuel Kňažko, obranca draftovaný Colombusom Blue Jackets. „Počúvam ju hlavne, keď si chcem oddýchnuť a odreagovať sa. To je asi pre mňa to najhlavnejšie. Takisto počúvam hudbu aj pri cvičení,“ dodáva jeden z trojice najmladších reprezentantov v slovenskom výbere.

Adam Húska

Survivor – Eye of the Tiger

Diddy, The Notorious B.I.G. & Busta Rhymes – Victory

The White Stripes – Seven Nation Army

Eric Tresor – Champion

Riton, Nightcrawers - Friday

Dobrú hudbu si vie vybrať aj brankár Adam Húska. „Väčšinou počúvam všetky štýly, ale pred zápasom počúvam hudbu, ktorá mi dodáva energiu a vie má správne nabudiť. Je jedno, či je to zahraničná, alebo slovenská pesnička,“ hovorí 24-ročný Zvolenčan.

„Poslednú pieseň z môjho výberu, Friday od Riton & Nightcrawlers, počúvame v šatni po víťaznom zápase v kabíne. Hrávame väčšinou piatky, tak to úplne pasuje,“ dodáva gólman Hartfordu Wolf Pack z AHL.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV