Športové aktuality
5 min. čítania

OLYMPIJSKÝ PLAYLIST #4: Hudba od športovcov, ktorí vedia rozdávať aj prijímať rany. Čo počúvajú naši bojovníci?

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Viliam Tankó, Tomáš Tadlánek, Monika Chochlíková, Andrej Csemez a Ľudovít Klein.

Hudba a šport idú odjakživa k sebe. Elitní aj amatérski športovci si tréning bez hudby vedia predstaviť len ťažko. Dobre zvolené skladby vedia nakopnúť v ťažkej chvíli v posilňovni, či presvedčiť, že ten jeden kilometer sa ešte dá zvládnuť! Obľúbená hudba vie športovcom dodať motiváciu pred dôležitým zápasom alebo pretekmi. Oslovili sme preto slovenských športovcov, aby nám pomohli zostaviť ideálny playlist z ich obľúbených piesní.

Čo počúvajú naši bojovníci?

Po tom, čo sa so svojimi obľúbenými skladbami pochválili hokejové hviezdy, naši hrdinovia budúcnosti aj olympijskí medailisti, prinášame novú zásielku hudby od slovenských športovcov, ktorí sa neboja dávať aj prijímať rany. Playlist HIT ME BABY ONE MORE TIME vytvorili úspešní slovenskí zástupcovia v bojových športoch: Monika Chochlíková, Ľudovít Klein, Viliam Tankó, Tomáš Tadlánek a Andrej Csemez.

Vypočujte si playlist HIT ME BABY ONE MORE TIME, ktorý pre vás zostavili Monika Chochlíková, Ľudovít Klein, Viliam Tankó, Tomáš Tadlánek a Andrej Csemez.

Chochlíkovej hrá hudba iba počas tréningu, pred zápasom sa nechce premotivovať

Monika Chochlíková

Robin Schulz, Alida – In Your Eyes

Rob Bailey, The Hustle Standard – Hold Strong

Moja Reč, Zverina – Oheň

Miky Mora, Rymus – Čo?!!

Billie Eilish – bad guy

Hudba dokáže majsterke sveta v kickboxe Monike Chochlíkovej navodiť tie správne emócie. „Môj výber je z každého rožku trošku. Cez slovenský rap až po pesničky, ktoré sa teraz hrajú v rádiách. Asi je to aj sčasti podľa toho, akú mám náladu. Kedysi som hudbu počúvala viac. Vždy, keď som niekde išla, mala som slúchadlá a takpovediac som ignorovala svet. Teraz hudbu počúvam pri tréningu a v aute,“ hovorí Chochlíková, ktorá zažila nedávno aj úspešnú premiéru v druhej najprestížnejšej MMA organizácii Bellator MMA.

„Hudbu počúvam počas tréningu, ale nepočúvam ju už priamo pred zápasom. Kedysi som to robila, ale teraz sa sústreďujem len na seba a nechcem sa príliš premotivovať počúvaním hudby, robí to niekedy neplechu,“ dodáva najlepšia neolympijská športovkyňa Slovenska za rok 2019.

Prvého Slováka v UFC najviac nakopne „nástupovka“

Ľudovít „Lajoš“ Klein

AC/DC - Rock N Roll Train

Tiësto - The Bussines

Kali, Rida Radar – Je Mi...

Macklemore, Ryan Lewis – Can´t Hold Us

Bishops Briggs, King Kavalier - River

Aj v živote MMA bojovníka Ľudovíta „Lajoša“ Kleina hrá hudba dôležitú úlohu. “Je súčasťou môjho života tak ako u každého mladého človeka,“ hovorí Klein, ktorý na podujatí UFC 253 v Abú Zabí pri svojej premiére medzi svetovou elitou MMA knokautoval už v 1. kole po 76 sekundách Novozélanďana Shayna Younga.

„Hudba ma vie namotivovať, upokojiť, priviesť na iné myšlienky. Pomáha mi hlavne pri sústredení sa na športový výkon. Je neoddeliteľnou súčasťou nášho športu, kde hrá dôležitú úlohu. Je to pravá “nástupovka”, ktorá ma tesne pred zápasom finálne namotivuje na čo najlepší výkon,“ dodáva jeden z najznámejších slovenských MMA bojovníkov.

Tankó má v obľube rómsku hudbu, na tréningoch však vyhráva rap

Viliam Tankó

Ternipe – Muro Shavo Kiki

Rytmus – Cigánsky sen

Mega M – #100

DMX – Where The Hood At?

Roy Jones, Mr. Magic – Can´t Be Touched

„Hudbu počúvame len pri rozcvičke, švihadle alebo pri silových tréningoch. Keď sa robia technicko- taktické tréningy a podobne, tak ideme bez hudby,“ vysvetľuje slovenský boxer Viliam Tankó, ktorý je zverenec Tomiho „Kida“ Kovácsa.

„Hudba má  pre mňa špeciálne miesto v živote. Som Róm a asi všetci vieme, že to máme v krvi, radi sa hýbeme do rytmu. Pri tréningu rád počúvam hudbu, ktorá ma nabudí, motivuje a dodá silu,“ hovorí bronzový medailista z Európskych hier v Baku 2015.

„Pesnička Muro Shavo Kiki od Ternipe je špeciálna, tým, že je to moja „nástupovka“ do ringu. Mám rád rómsku hudbu a jej melódiu, na tréningoch preferujem rap. S našimi rapermi, ktorí sú tu uvedení, mám aj dobrý vzťah a poznám ich. Vďaka tomu viem precítiť a pochopiť ich pesničky,“ dodáva boxer.

Tréning bez hudby si Tadlánek nevie predstaviť

Tomáš Tadlánek

Breathe Carolina, Danny Worsnop – Sellouts

We Came As Romans – Wasted Age

Machine Gun Kelly – Till I Die

Bring Me The Horizon – Throne

Miyagi, Andy Panda – Kosandra

„V mojom živote má hudba dôležité miesto. Spĺňa predovšetkým účel, keď potrebujem namotivovať v situáciách, keď sa mi naozaj už nechce,“ hovorí majster Európy v kickboxe v kategórii K1 a bývalá svetová jednotka v rebríčku amatérskej organizácie WAKO v K1.

„Počúvam hudbu počas tréningu a mojej prípravy. Tréningy bez hudby si ani neviem predstaviť. Pred pretekmi počúvam taktiež a zvyčajne ma nakopne do ideálne nálady pred zápasom, dodáva Tadlánek, ktorý ako tréner doviedol Moniku Chochlíkovú k viacerým medailám zo svetových aj európskych šampionátov.

Hudba a lá Csemez? Depp house a americký rap z deväťdesiatych rokov

Andrej Csemez

2Pac – Troublesome

Warren G, Nate Dog – Regulate

DMX – Ruff Ryders´ Anthem

Ms. Lauryn Hill – Doo Wop (That Thing)

50 Cent – In Da Club

Ani počas tréningu boxera Andreja Csemeza nesmie chýbať hudba. „Na tréningu počúvam deep house. Pri takej hudbe sa viem sústrediť na seba a na to čo robím. Keď sa potrebujem namotivovať, počúvam americký rap z 90. rokov,“  hovorí bronzový medailista z Európskych hier v Minsku 2019.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV