Športové aktuality
2 min. čítania

Počas majstrovstiev Slovenska v šerme odovzdal Klub fair play SOV tri ocenenia

Katarína Ráczová

Bratislava, 12. júna - V dňoch 1. - 4. júna 2017 sa konali v bratislavskej hale Elán majstrovstvá republiky v šerme, na ktorých sa zúčastnilo 230 šermiarov v šiestich kategóriach. Sovenský šermiarský zväz organizoval majstrovstvá nielen pre mladších a starších žiakov a žiačky, kadetov a kadetky, junorov a juniorky, seniorov a seniorky, ale súčasťou podujatia boli aj otvorené majstrovstvá Česko-Slovenských veteránov. Patronát nad majstrovstvami mal Klub fair play SOV, a preto rozhodcovia  prísne sledovali nielen šermiarske akcie, ale aj vystupovanie šermiarov, trénerov, ale i obecenstva. Rozhodcovia tentokrát - okrem červených, žltých a čiernych kariet, ktoré udeľujú za priestupok - prvýkrát v histórii činnosti KFP SOV používali aj Fair play karty.

Fair play kartu môže dostať nielen športovec, ktorý prizná svoj priestupok, v kritickej situácii počas športového zápolenia sa zachová čestne, ale aj tréner, rodič, či pedagóg, ktorý sa správa počas hry, súťažného obdobia v medziach fair play. V tomto duchu boli z viacerých návrhov vybrané nasledujúce tri:
Ocenenie KFP SOV získal Tomáš Petro (kord starší žiaci), šermiar Klubu šermu Snina, ktorý upozornil na chybný výsledok  v zápisnici vo svoj neprospech, čím bolo jeho zaradenie do postupového rebríčka horšíe. Ocenenie získal aj Timotej Bendel (fleuret starší žiaci), pretekár STU Bratislava, ktorý ponúkol svoju zbraň súperovi, ktorému sa pokazil vlastný fleuret. Na návrh Klubu šermu Šamorín plaketu KFP SOV získala aj trénerka Andrea Sasváriová z Akadémie šermu Bratislava. Šamorínskej pretekárke za pokazený výstroj hrozila diskvalifikácia. Sasváriová neváhala ani chvíľu a odišla z haly Elán do svojho oddielu, aby nezištne pomohla šamorínskej účastničke šermiarským výstrojom z vlastného oddielu.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV