Športové aktuality
3 min. čítania

V Prešove zorganizoval miestny olympijský klub podujatie pre predškolákov i seniorov

Ján Jacoš, OK Prešov

Prešov, 9. mája 2017 - Olympijský klub Prešov, Fakulta športu Prešovskej univerzity a Materská škola na Budovateľskej ulici v Prešove pripravili už tradičnú a medzi predškolákmi veľmi obľúbenú detskú športovú olympiádu materských škôl. Súťažilo 21 materských škôl, osemnásť bolo z Prešova, ďalšie z Lipian, Kendíc a Petrovian. Deti ukázali svoju šikovnosť v piatich disciplínach - florbal, klobúky, prekážková dráha, hod na cieľ a olympijské kruhy. Veľmi pekný a pôsobivý bol otvárací ceremoniál, nechýbal na ňom ani olympionik a predseda Olympijského klubu Prešov René Pucher.

"Podujatie bolo výborné, aj študenti fakulty športu sa svojich úloh zhostili veľmi dobre," zvýraznila podpredsedníčka Olympijského klubu Prešov a predsedníčka komisie výchovy a vzdelávania Slovenskej olympijskej akadémie Viera Bebčáková. "Deti mali skvelý zážitok, úžasnú atmosféru umocnilo ich nasadenie a šikovnosť v súťažiach, rozžiarené očká."

"Prípravu na štrnásty ročník detskej športovej olympiády sme začali už v marci," poznamenala riaditeľka Materskej školy na Budovateľskej ulici Eva Miklášová. "Bola to štafetová trasa úloh, ktorú sme odštartovali my a potom sa posúvala medzi jednotlivé materské školy. Súčasťou nášho podujatia bola i výtvarná súťaž na tému Olympijské kruhy." 
 
Prvé miesto získala Materská škola na Mukačevskej ulici v Prešove, na druhom skončila MŠ na Bajkalskej ulici a tretia bola MŠ na Čapajevovej ulici, obe v Prešove. Zvíťazili však všetci aktéri, radosť mali nielen zo súťaženia, ale aj z trička a medaily.

-----------------------------------------------------------
Prešov, 9. mája 2017 - Fakulta športu Prešovskej univerzity, Mesto Prešov a Olympijský klub Prešov usporiadali aj obľúbený olympijský päťboj seniorov o Pohár primátorky Prešova Andrey Turčanovej. Vitálni dôchodcovia a dôchodkyne z 27 družstiev súťažili v piatich disciplínach - basketbale (hod na kôš), florbale (streľba na bránku), futbale (kop na bránku), ringu (hod na cieľ) a hode šípkami.

V akcii boli zástupcovia denných centier, Jednoty dôchodcov Slovenska, zariadení pre seniorov a viacerých občianskych združení, ktoré sa venujú práci so seniormi. Vyzdvihnúť treba aj organizačnú prácu prodekanky Fakulty športu Prešovskej univerzity Lenky Tlučákovej a tiež študentov tejto fakulty.

Poradie:
1. Denné centrum na Jiráskovej ul. v Prešove 98 bodov,
2. Jednota dôchodcov Slovenska v Nižnej Šebastovej 96,
3. Jednota dôchodcov Slovenska - I. MO Prešov 95. Najlepší muž: Štefan Páll (JDS I. MO Prešov), žena: Mária Knappová (ProSenior FŠ PU Prešov).
 
Cenu fair play Olympijského klubu Prešov si z rúk jeho podpredsedníčky Viery Bebčákovej prevzala Jarmila Jurašeková z občianskeho združenia Venuše. Cenu za odvahu dostali seniori z Arcidiecéznej charity.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV