Športové aktuality
Fotogaléria
3 min. čítania

Posledné zápasy boli pre Mareka Hrivíka najťažšie v kariére

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Marek Hrivík
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Ako kapitán priviedol slovenský tím k nečakaným bronzovým medailám. Útočník Marek Hrivík sa na ľade i mimo neho ukázal ako skvelý líder mužstva. Spoločne s ďalšími skúsenými hráčmi vnášal do kabíny rozvahu. Keď bolo potrebné, vedel spoluhráčom dohovoriť.

Olympijský turnaj slovenskej reprezentácii napokon neuveriteľne vyšiel. Bronzové medaily sú veľkou odmenou pre celé mužstvo.

„Stále si nedokážem dobre uvedomiť, čo sa nám podarilo. Snažím sa spracovať vo svojom vnútri ten pocit, že máme bronzové medaily. Je to niečo neuveriteľné,“ popisoval krátko po zápase Marek Hrivík.

Tri zvládnuté dvojboje

Slovenskí hokejisti museli siahnuť na dno síl. Za jedenásť dní odohrali sériu siedmich zápasov. Trikrát zvládli tzv. back to back súboje, teda dva duely za 24 hodín. Prvý dvojboj so severskými súpermi ešte úspech nepriniesol, druhý s Nemeckom a USA znamenal priblíženie sa k medailovým priečkam a po druhom severskom dvojboji prišla oslava bronzu po výhre 4:0 nad Švédskom.

„Všetci sme to už poriadne cítili. V nohách sme mali veľa zápasov. Posledné tri zápasy boli pre mňa osobne najťažšie v kariére. Všetci chlapci si siahli na dno síl. Chceli sme veľmi získať medailu,“ hovoril Marek Hrivík.

Mužstvo, ktoré viedol s céčkom na drese, hralo tímovo. Bojovalo, hráči po ľade lietali. Všetci podriadili celé snaženie jednému cieľu. A bojovali jeden za druhého. Proti Švédom boli celých 60 minút lepším družstvom. A kedy začal kapitán veriť v úspech?

„Keď sme strelili gól na 3:0, začalo mi svitať, že by sa to mohlo podariť.“

Bič plieskal na konci

Slovensko nemalo ideálny vstup do turnaja. Po prehrách s Fínskom 2:6 a Švédskom 1:4 nevládla na striedačke veľká spokojnosť. Druhá polovica súboja s tromi korunkami však znamenala obrat myslenia. Hráči síce ďalej lietali po ľade, napádali, ale vzájomne si začali pomáhať, útočníci viac pomáhať obrancom. Pomohol aj tímový míting.

„Bič plieska až na konci. Ťažko sa to popisuje takto krátko po zápase. Je však pravda, že príprava na olympijský turnaj nebola taká, ako sme si predstavovali. Viacerí z nás dlho nehrali, spolu sme absolvovali len zopár tréningov. Nebolo to jednoduché naskočiť do tempa a hrať tento systém po tak krátkom čase. Aj preto to chvíľu a zopár zápasov trvalo, kým sme sa do toho dostali. Ale výsledok sa napokon dostavil,“ dodal Marek Hrivík.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV