Športové aktuality
3 min. čítania

Sobota na EYOF: Mia Pohánková a Soňa Depešová vyhrali tenisovú štvorhru

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Radosť dvojice Soňa Depešová (vľavo), Mia Pohánková po víťazstve na EYOF v Maribore.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Slovensko sa s XVII. letným Európskym olympijským festivalom mládeže v Maribore lúči so ziskom zlatej medaily, o ktorú sa postarali v tenisovej štvorhre dievčat Mia Pohánková so Soňou Depešovou. Slovenská výprava získala v Maribore celkom päť cenných kovov – 2 zlaté a 3 bronzové.

Mia Pohánková so Soňou Depešovou si vo finále štvorhry poradili s rumunským párom Giulia Safinová, Alexia Tatuová 3:6, 6:4 a 10:1 (zápasový tajbrejk). Proti sebe nastúpili turnajové dvojky zo Slovenska so štvorkami a na antukovom kurte sa odohrala zaujímavá bitka dvoch vyrovnaných párov.

Mia Pohánková a Soňa Depešová zvládli excelentne zápasový tajbrejk

V prvom sete od stavu 3:3 vyhrali Rumunky tri gemy a strhli vedenie na svoju stranu. V úvode druhého dejstva sa Slovenky ujali vedenia 2:0 a napokon ho vyhrali 6:4.

V rozhodujúcom zápasovom tajbrejku Pohánková s Depešovou na antukovom kurte výborne začali. Rýchlo viedli 5:0, keď obe predviedli výborné údery na sieti či od základnej čiary. Slovenské tenistky hrali v pohode a najmä presne. Rumunky sa snažili o hru zo základnej čiary s minimálnym prechodom na sieť. Za stavu 9:1 premenili Pohánková s Depešovou hneď prvý mečbal, keď Tatuová zahrala svoj forhendový úder do siete.
Po skončení tenisových bojov tak aj v Maribore rovnako ako pred rokom v Banskej Bystrici zaznela slovenská hymna. Pod Urpínom vyhrala Renáta Jamrichová dvojhru a spolu s Danielom Balaščákom aj mix.

„Po vyhranom finále prežívam skvelé pocity. Nič lepšie som doteraz nezažila. Na finále bola skvelá atmosféra. Prvý set nám síce nevyšiel podľa predstáv, ale nevzdávali sme sa a hrali sme do poslednej loptičky. V tajbrejku sme to brali loptu po lopte a rozbili sme súperky. Hrali sme spolu prvý turnaj asi po roku. V prvom dueli sme sa ešte zohrávali, nevedeli sme, čo môžeme od seba čakať. Potom to už bolo lepšie a lepšie. Tešíme sa, že nám to spolu ide,“ povedala Mia Pohánková a Soňa Depešová ju doplnila: „Na kurte sme sa dobre cítili. Nečakali sme, že to dotiahneme až k zlatým medailám, keďže často spolu nehrávame. Verím, že sa to môže zmeniť. Tešíme sa z tohto úspechu, ktorý sa nám podaril.“

Mia Pohánková, Soňa Depešová
Radosť dvojice Mia Pohánková, Soňa Depešová po premenenom mečbale vo finále štvorhry na EYOF v Maribore.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Alex Hulka si opäť vylepšil osobné maximum

Okrem tenistiek zasiahol v záverečný deň do bojov na EYOF ešte atlét Alex Hulka. Vo finále na 2000 m prekážok skončil štrnásty. V Maribore si druhýkrát vylepšil svoje osobné maximum, tentoraz o 1,17 s na 6:02,82 min.

Vlajkonosičmi na záverečnom ceremoniáli Kristína Lili Krížová a Peter Šoltés

EYOF v Maribore vyvrcholil v sobotu večer na hlavnom námestí Trg Svobode záverečným ceremoniálom. Po krátkej oficiálnej časti sa priestranstvo zmenilo na veľkú mládežnícku diskotéku. Slovenskú vlajku na záverečnom ceremoniáli niesli džudistka Kristína Lili Krížová a horský cyklista Peter Šoltés.

VÝSLEDKY – EYOF V MARIBORE – SOBOTA

TENIS

Štvorhra dievčat – finále: Mia Pohánková, Soňa Depešová (SR-2) - Giulia Safinová, Alexia Tatuová (Rum.-4) 3:6, 6:4, 10:1 (zápasový tajbrejk).

ATLETIKA

Finále

Chlapci – 2000 m prek.: 14. Alex Hulka 6:02,82.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV