Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOV vybral účastníkov vzdelávacieho programu športovej diplomacie, sú medzi nimi aj dve olympioničky

Petra Gantnerová

BRATISLAVA, 25. augusta (SOV) – Slovenský olympijský výbor (SOV) v auguste vybral spomedzi 17 kandidátov 5 účastníkov vzdelávacieho programu športovej diplomacie, ktorý bude prebiehať od októbra 2017 do júna 2018 na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Odborná komisia, menovaná SOV, vybrala nasledovných účastníkov: Dominika Nestarcová (Slovenská olympijská marketingová, a.s.), Jana Daubnerová (Slovenský zväz biatlonu), Zuzana Tomčíková (Slovenský zväz ľadového hokeja), Radovan Cagala (Slovenská lyžiarska asociácia) a Vladimír Gubrický (Slovenský atletický zväz).

V prípade Jany Daubnerovej (za slobodna až donedávna Gerekovej) a Zuzany Tomčíkovej ide o olympioničky, Dominika Nestarcová ešte vlani bojovala o olympijskú účasť v plážovom volejbale, Radovan Cagala a Vladimír Gubrický pôsobia ako funkcionári športových zväzov.

Vzdelávací program športovej diplomacie sa realizuje v spolupráci s Českým olympijským výborom a je súčasťou projektu Duálna kariéra, ktorý pomáha športovcom zabezpečiť plynulý prechod zo športovej kariéry do bežného života. Program je určený nielen pre športovcov, ktorí zvažujú ďalšie uplatnenie v športovom prostredí, ale aj pre ľudí už pôsobiacich v športovom prostredí, ktorí majú záujem o nadobudnutie nových znalostí a schopností. Účastníci sa budú vzdelávaťv oblastiach, ako sú organizácia a financovanie športu, manažment a marketing, športová diplomacia a ďalšie oblasti potrebné na činnosť v športových organizáciách.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV