Športové aktuality
2 min. čítania

V sobotu sa začne 6. ročník Medzinárodného olympijského tábora mládeže vo Vysokých Tatrách s účasťou 41 detí zo 4 krajín

Mojmír Gaško

Bratislava, 24. júna (SOV) – V netradičnom termíne, od 25. do 30. júna, teda v posledný týždeň pred letnými prázdninami sa uskutoční už šiesta edícia Medzinárodného olympijského tábora mládeže. Tradičným sa ale stalo miesto mládežníckych táborov. Tým je Grandhotel Bellevue v Hornom Smokovci. Podujatie nadväzuje na päť mimoriadne vydarených a obľúbených predošlých ročníkov.
 
Tábor organizuje Slovenský olympijský výbor (SOV), v spolupráci so Slovenskou olympijskou akadémiou, Klubom fair play SOV, environmentálnou komisiou SOV a s Olympijským klubom Vysoké Tatry. Tábor finančne podporili Olympijská solidarita Medzinárodného oolympijského výboru, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, Nadácia SOV a Slovenská olympijská marketingová, a.s. Do realizácie sa tiež zapojí Slovenský atletický zväz, Slovenský zväz sánkarov a Antidopingová agentúra Slovenskej republiky.
 
Medzinárodnosť bude táboru dodávať účasť detí z okolitých krajín. Tak ako sa stalo zvykom, pozvanie dostali deti zo všetkých štátov susediacich so Slovenskom. S výnimkou Českej republiky, odkiaľ deti do tábora nevyšlú, si tak krásy

Ranná rozcvička v minuloročnom tábore. FOTO: MOJMÍR GAŠKO
Ranná rozcvička v minuloročnom tábore.
Foto
MOJMÍR GAŠKO
našich veľhôr budú môcť pozrieť deti z Poľska, Maďarska a Ukrajiny. Dovedna sa na šesťdňovej akcie zúčastní 41 detí. Zo Slovenska boli pozvaní mladí účastníci z Chminianskych Jakubovan, Badína, Spišskej Novej Vsi a zo Šiah.
 
O bohatý program sa budú starať animátorky a zamestnanci SOV. Tábor bude popretkávaný aktivitami športovými i kultúrnymi. Účastníci tak strávia takmer týždeň v spojení s prírodou a krásami Vysokých Tatier. Špecialitou tejto edície podujatia bude predstavenie Dotkni sa hviezd, ktoré sa premiérovo predstaví priamo v hoteli a bude dostupné nielen pre deti z tábora, ale aj pre školy v okolí Vysokých Tatier. Tábor by sa v roku 2016 mal niesť najmä v duchu slovenských ľudových tradícií.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV