Športové aktuality
2 min. čítania

Ján Volko má bronzovú medailu z EH, je za ňu vďačný

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Spokojné gesto Jána Volka v cieli behu na 200 m.
Foto
SOŠV/SAMUEL GALICA

Slovenský šprintér Ján Volko druhýkrát v kariére získal medailu z Európskych hier. K striebru z Minska 2019 na 100 m pridal bronz z Poľska 2023 na 200 m. Slovensko má z podujatia, ktorého centrom je Krakov, momentálne tri medaily – jednu striebornú a dve bronzové.

Ján Volko sa o zisku medaily dozvedel doma na Slovensku. Jeho súťaženie na štadióne v Chorzówe sa skončilo ešte vo štvrtok a hneď odcestoval domov. Na diaľku sledoval vystúpenie šprintérov z krajín, ktoré sú v I. divízii majstrovstiev Európy.

Ján Volko vo štvrtok zabehol na Sliezskom štadióne svoje tohtosezónne maximum 20,53 s. Po troch dňoch bežali 200 m aj ďalší šestnásti šprintéri. Z nich pokorili jeho čas len dvaja – Francúz Ryan Zeze (20,29) a Poliak Albert Komaňski (20,50).

Dvadsaťšesťročný najrýchlejší Slovák bežal vo štvrtok v protivetre so silou 1 m/s. V nedeľu mali bežci v prvom behu protivietor 0,4 m/s, v druhom, v ktorom sa zrodili rýchlejšie časy, 1,3 m/s.

„Teším sa zo zisku bronzovej medaily. Ďakujem celému tímu, ktorý spravil maximum, aby som bol do Chorzówa stopercentne pripravený. So zabehnutým časom som maximálne spokojný. V protivetre je to naozaj kvalitný výkon. Žiaľ, formát súťaže je taký, aký je. Nesúhlasím s ním, ale nič s tým neurobím. Atléti by sa mali porovnávať v rovnakých podmienkach v priamom súboji a nie takto na diaľku. Som však vďačný, že sa mi podarilo uspieť a teším sa z toho,“ reagoval na bronzovú medailu Ján Volko.

Zverenec Nade Bendovej a Róberta Kresťanka bol v Chorzówe v rámci EH v celkovom účtovaní v disciplíne na 100 m piaty. Atléti vybojovali pre slovenskú výpravu na EH dva cenné kovy. Bronz získala aj Gabriela Gajanová na 800 m. O tretiu medailu pre SR sa postarala strelkyňa Kamila Novotná vo vzduchovej puške.

Podujatia a športovci
Šport
paris
Ukazsa2024 Pankova

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV