Športové aktuality
2 min. čítania

Cena fair play na medzinárodnom turnaji vozičkárov Poliakovi Kruszelnickému

TRNAVA (KFP) - V dňoch 21. - 24. júna sa na dvorcoch TC Empire v Trnave uskutočnil 25. ročník medzinárodného turnaja v tenise na vozíku Slovakia Open 2018. Tento tenisový turnaj sa zrodil v roku 1993 a vďaka účasti viacerých popredných svetových hráčov sa časom stal jedným z najvýznamnejších medzinárodných podujatí zdravotne znevýhodnených športovcov, ktoré sa organizujú na Slovensku.

V tomto roku Slovenský zväz zdravotne znevýhodnených športovcov v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom a pod patronátom Klubu fair play SOV vyhlásil na tomto podujatí premiérovo súťaž o Cenu fair play. Ocenenie mohol dostať hráč, družstvo, tréner, ale aj fanúšik - za príkladné vystupovanie počas podujatia, povzbudzovanie v duchu fair play a priateľstva, prijímanie verdiktov rozhodcov, alebo za preukázaný rešpekt voči súperom.

Na záver podujatia Cenu fair play z rúk členky kolégia Klubu fair play SOV Andrey Ristovej prevzal poľský reprezentant Tadeusz Kruszelnicki (obaja na fotografii). Šesťnásobný účastník paralympiád svojím vystupovaním dokázal, že pre neho je dôležitý nielen výsledok, ale aj spôsob, akým sa dosahuje. Jeho rešpektovanie etických princípov je príkladné.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV