Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Medzinárodný šermiarsky turnaj kadetov v Bratislave v duchu fair play

Maďarský šermiar Bence Taivainen a predsedníčka KFP SOŠV Katarína Ráczová, ktorá mu odovzdala plaketu za súťažné vystupovanie v duchu fair play.
Foto
KFP SOŠV

V dňoch 12. – 14. januára sa v Bratislave uskutočnil jeden z najväčších šermiarskych turnajov sveta v kadetskej vekovej kategórii. Z poverenia Slovenskej šermiarskej federácie ho usporiadal šermiarsky oddiel STU Bratislava, ktorý má viac ako 70-ročnú tradíciu. Na planše nastúpilo vyše 850 mladých šermiarov z celého sveta, ktorí zápolili  na turnaji v rámci okruhu Európskej šermiarskej konfederácie.

Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) už tradične v spolupráci s Európskou šermiarskou konfederáciou a s organizátormi turnaja vyhlasuje na tomto významnom podujatí súťaž o cenu fair play. Iniciatíva KFP SOŠV sa stretla s veľmi pozitívnym ohlasom delegovaných rozhodcov. Tí odovzdali viacero návrhov na ocenenie, ktoré má upozorniť a motivovať mladých športovcov, aby si uvedomili, že súper nie je nepriateľ a že jeho úsilie a výkon si treba vážiť.

V tomto duchu si na záver podujatia plaketu Klubu fair play SOŠV prevzal skoro dvojmetrový kadetský reprezentant Maďarska Bence Taivainen. Mladý úradujúci majster svojej krajiny na turnaji skončil z 316 štartujúcich na 23. mieste. Svojím príkladným vystupovaním dokázal, že sa dá športovať čestne a úspešne. Bence v priebehu súťaže opakovane opravil výrok rozhodcu vo svoj neprospech. Cenu mu odovzdala predsedníčka Klubu fair play SOŠV Katarína Ráczová.

Šport
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV