Šport a olympizmus
2 min. čítania

Granty na pokrytie ubytovacích a cestovných nákladov pre športovcov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
OLYMPICS.ORG

Granty na pokrytie ubytovacích a cestovných nákladov pre športovcov Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v spolupráci so svojim partnerom Airbnb ponúkajú športovcom v olympijských športoch možnosť uchádzať sa o špeciálny grant na pokrytie ubytovacích a cestovných nákladov. Tento rok je k dispozícii 1000 grantov vo výške 2000 amerických dolárov. O grant sa môžu športovci z celého sveta uchádzať do 25. mája.

Cieľom iniciatívy, ktorú MOV a jeho partner Airbnb prvýkrát predstavili v roku 2021, je poskytnúť športovcom flexibilitu a finančné prostriedky, ktoré im pomôžu počas príprav na olympijské hry. Spoločnosť Airbnb vyčlenila na program, ktorý bude trvať deväť rokov, finančné prostriedky vo výške 8 miliónov dolárov.

„Podpora, ktorú cestovné granty Airbnb poskytujú športovcom, je v roku pred olympijskými hrami 2024 v Paríži veľmi významná, keďže sa rozbieha väčšina športových podujatí a kvalifikácií na hry. Zvýšenie počtu grantov odráža našu spoločnú víziu a záväzok zvýšiť podporu športovcov prostredníctvom rôznych prostriedkov, ako sa zdôrazňuje v Olympijskej agende 2020+5 a v stratégii komisie športovcov MOV,“ povedal riaditeľ oddelenia MOV pre zabezpečenie potrieb športovcov Kaveh Mehrabi.

Žiadosti o cestovné granty Airbnb pre športovcov sa môžu podávať od 25. apríla do 25. mája. Športovci, ktorí sa pripravujú na olympijské hry, majú možnosť podať žiadosť prostredníctvom platformy Athlete365. Granty umožňujú športovcom nájsť si ubytovanie cez Airbnb, ktoré vyhovuje ich jedinečným potrebám, a umožní im bývať v blízkosti miesta tréningu alebo súťaže.

VIAC O GRANTOCH

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV