Športové aktuality
2 min. čítania

Novinári i olympionici súťažili, spomínali na osobnosti a pripomenuli si Olympijský deň

Najrýchlejším novinárom na Slovensku je tento rok Radoslav Blaško, športový redaktor portálu BBonline.sk a BB FM rádia. Tohtoročná Novinárska stovka, 15. ročník Memoriálu Miloša Kováča na 100 m a 1. ročník Memoriálu Miloša Kováča na 1500 m, boli aj súčasťou podujatí v rámci osláv Olympijského dňa. Na Štadióne SNP na banskobystrických Štiavničkách štartovali nielen novinári, ale aj úspešní športovci – olympionici.

Na tradičnom podujatí, ktoré zorganizovali banskobystrickí novinári Ivor Lehoťan, Adam Bohuš, Dušan Dubovec a Adam Lehocký v spolupráci s VŠC Dukla, Slovenským olympijským a športovým výborom a Klubom športových redaktorov súťažili vo výbornej atmosfére takmer tri desiatky športových žurnalistov z celého Slovenska.

Spoločný dobeh olympionikov na Novinárskej stovke.
Spoločný dobeh olympionikov na Novinárskej stovke.
Foto
JÁN MIŠKOVIČ

Preteky na 100 m na 15. ročníku Memoriálu Miloša Kováča, ktorého hlas sprevádzal televíznych divákov zlatou cestou počas majstrovstiev sveta v hokeji 2002 v Göteborgu, vyhral 23-ročný Radoslav Blaško za 12,81 pred Ivanom Jankom (46 r., 13,43) a Romanom Greššom (53 r., 14,31). Premiérovo sa bežali aj preteky na 1500 m na počesť bývalého rozhlasového reportéra a držiteľa slovenského rekordu v behu na tejto trati Ivana Kováča. Ovládol ju Ľuboš Bogdányi (44 r.) za 5:04,56 pred Martinom Rendekom (38 r., 5:05,50) a Petrom Mrázom (41 r., 5:38,08).

Zabehal si aj olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z Ria 2016 a v súčasnosti riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Matej Tóth (40 r.). Na 100 m ho doplnili aj olympijská víťazka Elena Kaliská, biatlonistky Paulína a Ivona Fialkové či chodecký majster Európy Pavol Blažek. Spoločne bok po boku prepojení rukami preťali cieľovú pásku. „Bola to jedna z najpríjemnejších stoviek,“ povedala Paulína Fialková.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV