Šport a olympizmus
3 min. čítania

Olympijský deň oslávime aj na bratislavskej Kuchajde

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Areál na bratislavskej Kuchajde ožije v piatok 23. júna oslavami Olympijského dňa. Pozvánku dostali predovšetkým žiaci a žiačky z materských a základných škôl z bratislavského Nového Mesta, vítaní sú aj ďalší mladí športovci a podporovatelia olympizmu. Kuchajda zažije poldeň plný športu. 

Program Olympijského dňa na Kuchajde sa začne o 9.00 h, slávnostné otvorenie s olympijskou hymnou a olympijskou vlajkou je o 9.15 h. Po ňom nasleduje rozcvička so športovou gymnastkou Barborou Mokošovou a Behy Olympijského dňa, ktoré sú už tradičnou súčasťou osláv sviatočného dňa športu.

Kuchajda a bohatý sprievodný program

Počas troch hodín do 12.00 h je pre návštevníkov pripravený bohatý sprievodný program. Okrem Behov olympijského dňa si budú môcť vyskúšať viaceré športy. Svoje zastúpenie na podujatí budú mať Slovenská golfová asociácia, Zväz slovenského lyžovania, Slovenská gymnastická federácia, Slovenský futbalový zväz, Slovenský lukostrelecký zväz, Slovenský atletický zväz, Slovenský strelecký zväz, Slovenský zväz orientačných športov, Slovenská motocyklová federácia, Slovenský zväz karate a šermiarsky oddiel Slávia STU Bratislava.

Zaujímavé diskusie a rozhovory o fair play či envirovýchove ponúkne stánok Slovenského olympijského a športového výboru, ktorého vznik podporila Olympijská solidarita MOV. Zaujímaví športovci a osobnosti a možnosť vyskúšať si niektoré športové disciplíny zasa budú v stánkoch Vojenského športového centra Dukla, Športového centra polície a Národného športového centra.

Na Olympijskom dni na Kuchajde sa okrem Barbory Mokošovej zúčastnia zo športovcov olympijské víťazky Zuzana Rehák Štefečeková a Elena Kaliská, zlatí medailisti z OH Peter a Ladislav Škantárovci i karatista Adi Gyurik

Olympijský deň

Olympijský deň, ktorý si pripomína celý svet 23. júna, je oslava športu. Je to deň, keď sa každý človek na svete môže stať aktívnym, môže sa dozvedieť o olympijských hodnotách a objaviť nové športy.

Tohtoročné oslavy Olympijského dňa sa na základe iniciatívy Medzinárodného olympijského výboru konajú pod heslom Let’s move! Ide o novú celosvetovú olympijskú iniciatívu, ktorá nabáda svet k pohybu. Spoločnosť by si aj prostredníctvom iniciatívy Let’s move! mala uvedomiť, že je dôležité sa denne aspoň 30 minút hýbať.

Novinky

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV