Šport a olympizmus
2 min. čítania

Olympijský deň 2023 zavítal aj do MŠ Jurkovičova v Prešove

Valéria Pastirová

Aj počas osláv Olympijského dňa 2023 nadišiel čas, kedy si deti v našej materskej škole mohli opäť spoločne zašportovať. Skôr ako prišlo k športovaniu, sa deti oboznámili so symbolmi olympijských hier, ako aj s rôznymi športmi, v ktorých sa na nich súťaží. Taktiež si výtvarne znázornili napríklad olympijské kruhy, pochodeň, ako aj športovcov. Takto obohatené o informácie sa mohol začať náš tradičný Olympijský deň.

Po úvodnom slávnostnom ceremoniáli, pani riaditeľka T. Daráková privítala  reprezentantov z  Karate klubu Junior Prešov: Luciu Kokočák, ktorá je trénerkou a jej zverencov, Lauru Lachkovičovú, Ingrid Salaganičovú a Manuela Laciho, ktorí  prišli podporiť našich malých športovcov.

Po zložení sľubu a kultúrnom programe sa všetkých 260 detí s veľkou chuťou  a odhodlaním pustili do športového zápolenia. Pripravené disciplíny učiteľkami, preverili ich obratnosť, zručnosť a odvahu. Deti súťažili v disciplínach:  hod loptičkou na cieľ, preliezanie strachovým vrecom, slalom s kolieskom, plazenie a skoky na trampolíne, chôdza z kruhu do kruhu, prevliekanie sa cez obruč, skákanie vo vreci, prenášanie vody v pohári po lavičke. Nemohli  samozrejme chýbať ani disciplíny pre staršie deti: hod do diaľky, beh cez prekážky, skok do diaľky a chôdza na choduliach, za ktoré boli najlepší športovci ocenení medailami a  vecnými cenami na stupňoch pre víťazov. Náš Olympijský deň  deťom  spríjemňovala veselá hudba.

Po odovzdaní cien  nasledovalo  ukončenie Olympijského dňa vypustením balónov a konfiet  športovcami, veľkým potleskom detí  a záverečným ceremoniálom.  Prajeme všetkým deťom, aby naďalej rozvíjali svoje športové schopnosti a tešili sa z aktívneho pohybu aj v budúcnosti.

Novinky

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV