Športové aktuality
2 min. čítania

Štartujeme ZDRAVENSKO: Raňajky s Matejom Beňušom

Spúšťame nový a najmä zdravý seriál Zdravensko, v ktorom odborník na výživu a pohyb Michal Páleník vymýšľa fantastické raňajkové recepty a naši športovci vám ukážu, ako na to.

Ak hľadáte inšpiráciu na raňajky, nechajte to na nášho strieborného medailistu z olympijských hier v Riu 2016 vo vodnom slalome Matej Beňuša. Ten vám ukuchtí zdravú cviklovú nátierku s tvarohom. Ak máte chuť, môžete si raňajky pripraviť podľa receptu od Michala Páleníka.

Pečivo s cviklovou nátierkou

Čas: 15 min

INGREDIENCIE: 2 x kus rožky grahamové (84 g) 1 x malý kus červená repa (50 g) ½ strúčik cesnak (1.5 g) 5 PL tvaroh jemný hrudkový 2,5 % napr. Pilos(85 g) 1 PL olivový olej (12 g)

Ďalšie ingrediencie: soľ, čierne korenie - štipka , medvedí cesnak (ako alternatíva ku cesnaku) (ak na prísady nie ste alergický)

Postup prípravy: Cviklu umyte, nešúpte a uvarte v celku v jemne osolenej vode, kým nie je mäkká. Nechajte vychladnúť, ošúpte a najemno a nastrúhajte. Druhá možnosť je, že cviklu očistite, zabaľte do alobalu, pečte pri 180 stupňoch asi hodinu. Vychladnutú cviklu nastrúhajte najemno. V druhej miske vidličkou roztlačte tvaroh a pretlačte strúčiky cesnaku. Primiešajte postrúhanú cviklu a dochuťte čiernym korením a soľou. Na záver pridajte trochu oleja.

ranajky

Ďakujeme nášmu hlavnému partnerovi Billa Slovensko za čerstvé ingrediencie a Nový Ružinov za skvelé priestory kuchyne.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV