Športové aktuality
2 min. čítania

Tamara Mesíková a Michal Adamov pôjdu v Kangnungu so slovenskou vlajkou

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Slovenská výprava nenastúpi na otvárací ceremoniál v kompletnom 49-člennom zložení. Viacerí športovci vrátane hokejového tímu chlapcov pricestujú do dejiska ZOH mládeže až v nasledujúcich dňoch.

Foto
OIS/Jonathan Nackstrand.

Vlajkonosičmi slovenskej výpravy na zimných olympijských hrách mládeže v kórejskom Kangwone budú Tamara Mesíková a Michal Adamov. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v piatok 19. januára od 12.00 h slovenského času. Vlajkonosiči pôjdu so štátnou vlajkou na rýchlokorčuliarsky štadión v prímorskom Kangnungu. 

Skokanka na lyžiach Tamara Mesíková má zo slovenských športovcov štartujúcich na ZOH mládeže 2024 najväčšie skúsenosti s multišportovými podujatiami pod olympijskou vlajkou. Vlani súťažila na mostíku v Planici na zimnom Európskom olympijskom festivale  mládeže a potom sa v lete predstavila aj na mostíku v Zakopanom na Európskych hrách.

Michal Adamov je nádejou slovenského biatlonu na kvalitný výsledok na tratiach v Pjongčangu. Vlani na EYOF v regióne Friuli Venezia Giulia získal striebornú medailu. V dejisku ZOH 2018, v Pjongčangu, sa postaví okrem biatlonových pretekov aj na štart súťaží v behu na lyžiach.

Vlajkonosiči na ZOH mládeže 2024 v Kangwone

Otvorenie IV. zimných olympijských hier bude naraz na dvoch miestach. Hlavný program bude na rýchlokorčuliarskom ovále v Kangnungu, otvorenie sa však bude odohrávať aj v horskej oblasti v hale v Pjongčangu. Program sa bude niesť v znamení osláv kórejskej kultúry a medzi mladými populárneho k-popu.

Slovenská výprava nenastúpi na otvárací ceremoniál v kompletnom 49-člennom zložení. Viacerí športovci vrátane hokejového tímu chlapcov pricestujú do dejiska ZOH mládeže až v nasledujúcich dňoch.

Ceremoniál i ostatné súťaže je možné na Slovensku sledovať prostredníctvom internetového streamu Olympic Channel. K dispozícii bude aj spravodajstvo na stránke olympic.sk.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV