Šport a olympizmus
2 min. čítania

Výzvy na prípravné projekty a pilotné akcie v športe na rok 2023

Foto
ENVATO

Európska agentúra pre vzdelávanie a kultúru (EACEA) vyhlásila výzvy na prípravné projekty a pilotné akcie v športe na rok 2023. Momentálne sú otvorené dve výzvy na predkladanie návrhov na pilotné projekty v oblasti športu. Termín na predkladanie žiadostí prostredníctvom portálu Funding & Tenders je 17. októbra 2023 do 17.00 h.

Pilotný projekt: Šport pre ľudí a planétu – nový prístup k udržateľnosti prostredníctvom športu v Európe

Táto iniciatíva sa zameriava na využitie sily športu na to, aby uvedomila európskych občanov o dôležitosti udržateľnosti a pomohla im pochopiť, ako môžu prispieť k sociálnej súdržnosti a ochrane životného prostredia. Ciele navrhovaného projektu majú byť zvýšiť povedomie, inšpirovať správanie a viesť zmýšľanie v európskej spoločnosti o tom, ako môže šport umožniť a urýchliť sociálnu a environmentálnu transformáciu, ako aj zapojiť európskych občanov na aktívnu účasť v udržateľných opatreniach využívajúc komunikačnú silu športu, jeho veľké udalosti a popredných predstaviteľov.

Celý text výzvy

Pilotný projekt: Šport podporuje - núdzové športové aktivity pre mládež

Táto iniciatíva sa zameriava na podporu začlenenia detí a mládeže postihnutých humanitárnou krízou a masovými migračnými procesmi v kontexte vojny do komunity. Svet športu môže prispieť k pomoci ľuďom zasiahnutým humanitárnou krízou s cieľom uľahčiť prekonávanie traumy, prispôsobiť sa novým prostrediam, vytvoriť puto s dočasnými hostiteľskými komunitami a podporovať ich duševné a fyzické zdravie. Športové aktivity, so svojou schopnosťou spájať ľudí, budú pomáhať pri interakcii s hostiteľskou komunitou, uľahčia integráciu do vzdelávacieho systému a pracovného trhu.

Celý text výzvy

Tagy
Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV