Športové aktuality
2 min. čítania

Druhá medaila pre Slovensko, Gabriela Gajanová sa o nej dozvedela v aute

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Slovensko má druhú medailu z Európskych hier v Poľsku. Získala ju atlétka Gabriela Gajanová v behu na 800 m. Definitíva padla po sobotňajších behoch pretekárok z I. divízie majstrovstiev Európy družstiev, ktoré sú súčasťou Európskych hier. Gajanová sa o medaile dozvedela v aute, keďže v Chorzówe bežala ešte v stredu.

Gabriela Gajanová v stredu v rámci II. divízie majstrovstiev Európy družstiev dosiahla tretí najrýchlejší čas 1:59,92 min, predstihli ju iba Ukrajinka Natalia Krolová a Maďarka Bianka Kériová. Všetky tri čakali na sobotňajší beh atlétok z tímov I. divízie, po ktorom sa utvorilo konečné poradie 800 m.

V Chorzówe v sobotu najrýchlejšie bežala Švajčiarka Audrey Werrová. V cieli sa stopky zastavili po jej behu na 1:59,95 min, vďaka čomu sa prvé tri atlétky zo stredy tešili z cenných medailí.

„Som prekvapená a príjemne potešená. Nie som zvyknutá na podobný systém súťaženia a ani som nečakala, že z toho môže byť napokon medaila. Myslela som si, že sa bude bežať rýchlo, keďže štartovala aj Audrey Werrová. Predpokladala som, že nastúpi a od začiatku bude bežať rýchlo. Bronz si veľmi vážim, je to cenná medaila,“ reagovala krátko po skončení osemstovky Gabriela Gajanová.

Dvadsaťtriročná Liptáčka, ktorú pripravuje Louis Heyer, v minulosti získala na mládežníckych podujatiach dve bronzové medaily. Prvú seniorskú z významného multišportového podujatia nečakala a aj rozhodujúce chvíle jej súťaže sledovala na diaľku. „Bola som v aute a sledovala som prostredníctvom streamu preteky,“ priznala. Medailu dostane až dodatočne, keďže atlétky z prvých dvoch divízií sú už doma a pripravujú sa na ďalšie štarty.

Slovensko získalo v atletike medailu zatiaľ na každých Európskych hrách. V Baku 2015 vyhrali Slováci súťaž družstiev (bola to zároveň III. liga ME tímov), v Minsku 2019 bral na stovke striebro Ján Volko.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV