Športové aktuality
3 min. čítania

Danka Barteková je hrdá na strieborný tím

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Strelkyňa Danka Barteková pridala do svojej bohatej medailovej zbierky aj prvý cenný kov z Európskych hier. Na strelnici vo Vroclave spolu s Monikou Štibravou a Vanesou Hockovou vybojovali v skeete ženských družstiev strieborné medaily. Strelnica vo Vroclave priniesla pre slovenský šport na EH zatiaľ dva cenné kovy.

Slovenské skeetarky vo Vroclave skvele rozbehli tímovú súťaž v rámci Európskych hier, ktorých hlavným centrom je Krakov. Kvalifikáciu suverénne vyhrali a postúpili do finále proti Taliansku. V boji o zlato mali presnejšiu mušku Talianky.

Hrdá na dievčatá

Danka Barteková počas tímovej súťaže v skeete na EH v Krakove
Danka Barteková počas tímovej súťaže v skeete na EH na strelnici vo Vroclave.
Foto
EH 2023

„Súťaž družstiev sme zvládli skvele, som hrdá na dievčatá. Dosiahli sme tri kvalitné individuálne výsledky, fungovali sme ako tím, vedeli sa o seba oprieť a spoľahnúť sa jedna na druhú. Bol to pre mňa skvelý zážitok,“ povedala Danka Barteková.

Slovenky v kvalifikácii dosiahli nástrel 216 bodov. Vo finále prehrali prvé dve kolá s Taliankami o bod 10:11, v treťom remizovali a keď vo štvrtom súperky z Apeninského polostrova trafili všetkých dvanásť terčov, slovenské trio už nemuselo ani strieľať, keďže bolo rozhodnuté.

„Už na prvú položku v kvalifikácii sme nastupovali veľmi sebavedomo. Dosiahli sme dobrý kvalifikačný základ. Finálová prehra vždy zamrzí. Strieľali sme však proti trom veľmi kvalitným strelkyniam, dve z nich mali z individuálnych a mixových pretekov z týchto Európskych hier už aj zlaté medaily. Vedeli sme, že finále bude nová súťaž a nebude to nič jednoduché. Talianky nastúpili dravo. Nebolo to prehrané finále, ale vyhrané striebro,“ vrátila sa k finále Danka Barteková.

Strelnica zažila šialené podmienky

Najlepšie tri tímy skeetu družstiev na EH 2023
Najlepšie tri tímy skeetu družstiev na EH 2023
Foto
EH 2023

Tridsaťosemročná členka Športového centra polície a ďalšie účastníčky tímovej súťaže žien v skeete strieľali v náročných poveternostných podmienkach. Chvíľu svietilo pekné slnko, potom sa rýchlo zatiahlo a spustil silný lejak. Počasie ovplyvnilo aj program a finále sa začalo o štvrťhodinu neskôr, ako bolo pôvodne plánované. „Boli to šialené podmienky. Počasie bolo ako na hojdačke. Vyrovnali sme sa s tým. Ukázal sa aj krásny tímový duch. Na tretej položke nám zapršalo, vtedy sme jedna druhej držali pri streľbe dáždnik. Celý deň bol pre mňa skvelý zážitok,“ popisovala členka Medzinárodného olympijského výboru.

Po súťaži vo Vroclave sa Danka Barteková presunula do Krakova, kde ju čaká v posledných dňoch Európskych hier zopár diplomatických povinností. Po príchode domov sa bude pripravovať na najdôležitejšiu časť sezóny. „V júli ma čaká Svetový pohár v Lonate, kam by som chcela po krátkom relaxe ísť v plnej sile. Potom už prídu na rad majstrovstvá Európy a majstrovstvá sveta,“ doplnila Danka Barteková.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV