Športové aktuality
2 min. čítania

Iveta Putalová sa rozlúčila s kariérou vrcholovej atlétky vražednou kombináciou

Slovenská atlétka Iveta Putalová.
Foto
TASR - Pavel Neubauer

Účastníčka olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro Iveta Putalová sa rozhodla skončiť kariéru vrcholovej atlétky. Stredajšie finále atletickej ligy v Šamoríne bolo jej poslednou súťažou v úlohe vrcholovej atlétky.

Štvrtá žena z halových majstrovstiev Európy 2015 v behu na 400 m si rozlúčku s vrcholovou atletikou okorenila „vražednou“ kombináciou. Ako informuje web Slovenského atletického zväzu, začala o 13.05 h osemstovkou, pokračovala 14.30 dvojstovkou a jej netradičný trojboj vyvrcholil o 15.35 štvorstovkou.

„Rozlúčkové preteky boli pre mňa ťažké – aj preto, lebo som bežala tri disciplíny s pomerne krátkymi pauzami a pekne som sa vytrápila. Takéto niečo som už absolvovala aj v minulosti, no tentoraz som si takúto kombináciu nevybrala sama. Požiadali ma v klube, aby som im pomohla. Nemala som s  tým žiadny problém. Keď môžem, Dukle vždy pomôžem,“ zdôraznila pre atletika.sk Putalová.

S atletikou nadobro nekončí, chce naďalej udržiavať kontakty s ľuďmi zo športového prostredia, naďalej športovať a na preteky chodiť v úlohe diváčky. Postupne si zvyká na mimoatletický život. V budúcnosti ju priaznivci športu môžu stretávať aj ako recepčnú na jednej z bratislavských zubných kliník.

„Teraz ma čaká úplne iný život, keďže dlhé roky som sa pohybovala takmer výlučne v atletickom prostredí,“ priznala pre atletika.sk Iveta Putalová, ktorá skončila na olympijských hrách v Riu de Janeiro v rozbehoch za 52,82 na 41. mieste.

Na Európskych hrách v Minsku pomohla Slovensku výsledkami v behoch na 400 m, 4x100 a 4x400 m k zisku strieborných medailí.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV