Športové aktuality
3 min. čítania

Medailisti z EYOF spoznávajú, ako chutí úspech

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Zľava Miloslav Mečíř, Renáta Jamrichová, Ján Matúš a Anton Siekel počas prijatia v sídle SOŠV.
Foto
Branislav Račko

Slovenskí medailisti z Európskeho olympijského festivalu mládeže EYOF už oslávili svoje úspechy z Banskej Bystrice. Najskôr vo svojich tímoch priamo v meste pod Urpínom, následne v kruhu rodín a priateľov a napokon aj so zástupcami športových zväzov a Slovenského olympijského a športového výboru.

Za úspešnú reprezentáciu Slovenska im poďakoval na prijatiach aj prezident SOŠV Anton Siekel, ktorý zároveň ocenil aj zástupcov jednotlivých športových zväzov za ich aktívny prístup pri organizácii najväčšieho multišportového podujatia v histórii Slovenska.

Lenka Gymerská, Anna Šimková s darmi od prezidenta SOŠV Antona Siekela a v spoločnosti prezidenta SAZ a viceprezidenta SOŠV Petra Korčoka.
Lenka Gymerská, Anna Šimková s darmi od prezidenta SOŠV Antona Siekela a v spoločnosti prezidenta SAZ a viceprezidenta SOŠV Petra Korčoka.
Foto
Branislav Račko

Krátku debatu spojenú s prijatím v sídle SOŠV absolvovali plavec Samuel Košťál, atlétky Lenka Gymerská Anna Šimková i tenistka Renáta Jamrichová. Z medailistov chýbal len ďalší tenista Daniel Balaščák, ktorý už mal povinnosti na turnaji v Rakúsku. Úspešných mladých športovcov sprevádzali aj prezidenti národných zväzov Ivan Šulek, Peter Korčok a Miloslav Mečíř, ich tréneri či rodinní príslušníci.

Po EYOF v Banskej Bystrici sa sezóna pre mladých športovcov neskončila. Čakajú ich ešte ďalšie podujatia a výzvy. „Ja sa musím dať predovšetkým zdravotne do poriadku. Uvidíme, čo ukážu ďalšie vyšetrenia. Rada by som išla na juniorský US Open, uvidíme, či sa dostanem do juniorskej súťaže. Ak by to teraz nevyšlo, nič sa nedeje. Hrať ho môžem aj v budúcich rokoch,“ povedala Renáta Jamrichová, ktorá na EYOF vyhrala tenisovú dvojhru dievčat i miešanú štvorhru.

Úspešní športovci si zvykajú, že ich v týchto dňoch častejšie spoznávajú. „Po pretekoch sa so mnou chceli fotiť v Banskej Bystrici všetci, čo ma stretli,“ zasmiala sa strieborná medailistka z pretekov na 400 m Lenka Gymerská.

Mňa spoznali pri ceste domov aj na pumpe,“ pridala zážitok Anna Šimková, ktorá vybojovala bronz v skoku o žrdi. Obe môžu obhajovať medailu aj o rok v slovinskom Maribore, keďže atléti môžu vyslať do Slovinska športovcov s rovnakým ročníkom narodenia ako teraz do Banskej Bystrice. „A najradšej by sme sa predstavili ako každý športovec na olympijských hrách,“ svorne poznamenali obe medailistky.

Samuel Košťál s otcom Róbertom a prezidentom SOŠV Antonom Siekelom
Samuela Košťála na prijatí u prezidenta SOŠV Antona Siekela sprevádzal otec Róbert.
Foto
Ivan Kováč

Na účasť pod piatimi kruhmi myslí aj plavec Samuel Košťál, bronzový z Banskej Bystrice na 200 m motýlik a 400 m polohové preteky. Ako osemnásťročný by mohol štartovať už v Paríži 2024, reálnejšie to však vyzerá s Los Angeles 2028. „Bolo by pekné plávať už v Paríži. Neviem, či sa to však naplní. K limitom mi chýba ešte dosť, ale nie je to nereálne, aby som to nesplnil,“ prezradil Samuel Košťál.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV