Športové aktuality
2 min. čítania

Mládežnícky futbalový Pohár Karola Poláka aj s cenou KFP SOV za súdržnosť i chladnú hlavu

Miroslav Tomášik

ŠTRBA (tom) - Klub fair play Slovenského olympijského výboru (KFP SOV) sa stal v tomto roku partnerom 14. ročníka majstrovstiev Slovenska detských domovov vo futbale. Z jeho iniciatívy mali rozhodcovia vo vrecku nielen nepopulárnu žltú a červenú kartu, ale aj zelenú kartu fair play. Turnaj, ktorý nesie názov Pohár Karola Poláka, sa uskutočnil na útulnom štadióne v Štrbe.

Titul obhájil výber Trnavského kraja po finálovom víťazstve nad družstvom Prešovského kraja 3:2. Rozhodujúci gól strelil štyri minúty pred koncom 16-ročný Matúš Krajčovič. „Vyhrali sme zásluhou väčšej súdržnosti a odvahe,“ zdôraznil rýchlonohý útočník, ktorý v semifinálovom zápase s výberom Košického kraja dostal od rozhodcu zelenú kartu fair play za to, že svojim pokojným a presvedčivým správaním zabránil bitke hráčov.

„Do detského domova v Pečeňadoch som sa dostal ako dvanásťročný, keď rodičia prepadli alkoholu. Už nežijú, boli chorí a minulý rok krátko po sebe zomreli. Mám troch súrodencov, sestra už má aj rodinu. Mojím cieľom je ukončiť priemyslovku,“ podotkol skromný, rozumný mládenec. Aj vďaka nemu získal výber Trnavského kraja nielen titul, ale tiež  ocenenie KFP SOV.

Kapitánovi tímu Davidovi Petranskému cenu odovzdali bronzový biatlonový medailista zo ZOH 2010 vo Vancouvri a rodák zo Štrby Pavol Hurajt, (na fotografii prvý zľava) a dlhoročný športový redaktor a člen výboru Klubu fair play SOV Miroslav Tomášik.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV