Športové aktuality
2 min. čítania

Na otvorení Európskych hier so slovenskou vlajkou Balážová a Duchoň

ĽUBOMÍR SOUČEK, Krakov
Vlajku SR ponesú na otvorení Európskych hier 2023 stolná tenistka Barbora Balážová a lukostrelec Miroslav Duchoň.
Foto
SOŠV

Na štadióne Henryka Reymana v Krakove v stredu 21. júna večer slávnostne otvoria III. európske hry. Zúčastní sa na nich približne sedemtisíc športovcov zo 48 krajín (bez Ruska a Bieloruska, ktoré nedostali pozvanie). Slovensko bude reprezentovať 144 športovcov. Našu štátnu vlajku na otváracom ceremoniáli ponesú stolná tenistka Barbora Balážová a lukostrelec Miroslav Duchoň.

Už v utorok popoludní, teda deň pred oficiálnym otvorením hier, v Chorzówe začalo svoje zápolenie naše družstvo atlétov v II. divízii Európskej ligy. O účinkovaní našich atlétov počas ich úvodného súťažného dňa budeme informovať v samostatnom texte. Ich druhý súťažný deň bude v stredu.

Keďže Európske hry 2023 v Krakove-Malopoľsku sa uskutočnia na 11 miestach, z ktorých niektoré sú poriadne vzdialené od centra hier, a navyše športovci môžu prísť len dva dni pred svojou suťažou, na otváracom ceremoniáli sa zúčastní len zlomok členov našej výpravy.

Pohľad na ubytovací komplex slovenských športovcov na EH 2023 v Krakove.
Pohľad na ubytovací komplex slovenských športovcov na EH 2023 v Krakove.
Foto
SOŠV/ĽUBOMÍR SOUČEK

Priamo v Krakove, kde v pavilóne DS17 Arkadia študentského mestečka (na snímke) sídli najväčšia časť slovenskej výpravy, sa už ubytovali naši reprezentanti v rýchlostnej kanoistike, športovom lezení, cyklistike BMX a v lukostreľbe. Okrem nich na ceremoniáli budú aj naši športovci zo stolného tenisu a umeleckého plávania, ktorí pricestujú v stredu.

Strelci, ktorých súťaže budú až 272 km od Krakova vo Wroclawe, sa vzhľadom na veľkú vzdialenosť na ceremoniáli nezúčastnia.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV