Športové aktuality
4 min. čítania

Už päť rokov pomáha Nadácia SOŠV ukázať sa mladým športovcom: Vďaka grantu si kúpili loď, vybavili telocvičňu či zaplatili tréningy

Projekt Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Ukáž sa! je zameraný na mladých začínajúcich športovcov a športové kolektívy. Počas piatich ročníkov projektu bolo rozdelených už 240-tisíc eur. Pri podpore sa kladie dôraz na športové výsledky, ale aj elimináciu sociálnych rozdielov.

Piaty ročník Ukáž sa! bol iný ako predchádzajúce. Úlohou športovcov bolo dva týždne zapĺňať svoj Instagram kreatívnymi „storkami”, videami, fotografiami, aby všetci športoví fanúšikovia videli, že to so športom myslia naozaj vážne. Vybratým finalistom natočil tím SOŠV vlastné súťažné video a o víťazoch rozhodovali fanúšikovia v online hlasovaní. „Ukáž sa! je už dobre etablovaný projekt, a to nielen medzi športovcami, ale i medzi širokou verejnosťou. Každý rok sa stretávame s čoraz pozitívnejšími ohlasmi. Aj preto máme naďalej ambíciu podporovať šport na všetkých jeho úrovniach. Chceme utvárať vhodné podmienky nielen pre vrcholových športovcov, ale aj pre mládež,“ hovorí prezident SOŠV Anton Siekel.

POMÔŽTE SPOLU S NAMI MLADÝM TALENTOM A DARUJTE 2 PERCENTÁ Z DANE NADÁCII SOŠV

Chcem darovať 2%

Za finančný grant nová loď či sústredenie v zahraničí

V roku 2020 sa medzi finalistov vďaka Nadácii SOŠV rozdelilo rekordných 46-tisíc eur. Víťazi ostatného ročníka z Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality použili peniaze na výbavu ich vlastnoručne zrekonštruovanej telocvične. Talentovaný rýchlostný kanoista Maximilián Szabó využil finančný grant na kúpu novej lode. Florbalista Adam Pančák vďaka Ukáž sa! zainvestoval do florbalového povrchu, vďaka ktorému bude môcť trénovať aj mimo telocvične.

Víťazom piateho ročníka grantového projektu Ukáž sa! sa stala komunita mladých ľudí zapálených pre šport z Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality.
Víťazom piateho ročníka grantového projektu Ukáž sa! sa stala komunita mladých ľudí zapálených pre šport z Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality.
Foto
SOŠV

A mnohí ďalší športovci vďaka programu Ukáž sa! získali materiálne vybavenie, zaplatili si zahraničné sústredenia či výjazdy na súťaže. Naviac môžu zviditeľniť seba aj svoj šport. „Ukáž sa! je podľa môjho názoru úžasný projekt, vďaka ktorému som mohol získať príspevok a podporu v mojom športe. Hlavne ma však teší, že som mohol zviditeľniť môj šport a ukázať ho širšiemu publiku,“ hovorí Dominik Klimek, ktorý sa venuje street workoutu. „Grantový program Ukáž sa! je podľa mňa úžasný nápad. Motivuje mladých športovcov k rozvoju športu, na ktorom im záleží. Profesionálny šport si vyžaduje mnoho financií a mne táto výhra veľmi pomohla. Som tak o krôčik bližšie k svojmu snu,“ dodáva finalistka z roku 2019, krasokorčuliarka Katarína Jurčenková.

O Nadácii SOŠV

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru sa orientuje na pomoc športovcom a športovej rodiny od mládežníckeho veku až po seniorov. Chceme podporiť športovanie na Slovensku a pestovať u ľudí návyk na každodenný pohyb. Veríme, že vďaka pohybu bude naša krajina zdravšia a cez rôzne projekty nadácie sa nám podarí dostať pozitíva športovania medzi širokú verejnosť.

Povedali o Ukáž sa!

„Projekt Ukáž sa! je výborná príležitosť, ako sa zviditeľniť a dať o sebe vedieť okoliu a prípadným sponzorom. Vďaka projektu sme získali veľa praktických zručností a rád, ako byť kreatívni a ako osloviť svoje publikum. Určite by podobné projekty mali existovať aj naďalej.“ - Tisovský spolok aktívneho pohybu a vitality, víťazi Ukáž sa 2020 (kolektív)

„Je to skvelý projekt pre mladých športovcov, ktorí nemajú dostatok finančných prostriedkov. Za získanú čiastku som si nakúpil potrebné veci a mohol som sa v tréningu posunúť na vyššiu úroveň,“ - Daniel Kováč, víťaz Ukáž sa 2017

„Sumu, ktorú som získal vďaka výhre v projekte ,Ukáž sa!´, som využil najmä na kvalitný tréning, ktorý ma výkonnostne posunul vpred,“ - Peter Kuric, víťaz Ukáž sa 2018

„Na Slovensku máme mnoho mladých športových talentov, ale keďže šport je finančne náročnou záležitosťou, veľa z nich sa nedokáže bez finančnej podpory presadiť. Grantový program Ukáž sa! dáva mladým slovenským športovcom skvelú šancu odprezentovať sa a získať grant na podporu svojho talentu. Preto by som všetkým športovcom, ktorí budú váhať s prihlásením sa do nasledujúcich ročníkov, poradila, aby tak urobili.“ – Andrea Švecová, víťaz Ukáž sa 2020 (jednotlivec)

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV