Šport a olympizmus
Reportáž
2 min. čítania

Na Štrbskom Plese sa rozhorel olympijský oheň: Začali sa štyri dni nabité športom

Otvárací ceremoniál na Štrbskom Plese zahájil zimnú edíciu Olympijského festivalu. Zúčastnili sa na ňom stovky ľudí. V závere týždňa je pre návštevníkov pripravený bohatý program.

Do areálu začali prúdiť davy ľudí už predpoludním, krátko po otvorení brán. V partnerských zónach si mohli návštevníci zahrať Snow volejbal, vyskúšať si biatlonovú streľbu, pripravené bolo aj umelé klzisko, ľadová lezecká stena a upravené bežecké trate.

Zimnú edíciu Olympijského festivalu odštartoval otvárací ceremoniál. Zúčastnila sa na ňom aj trojnásobná olympijská šampiónka Anastasia Kuzminová, ktorá priniesla olympijskú pochodeň do areálu festivalu.

20220210-DSC_5096.jpg
Trojnásobná olympijská šampiónka Anastasia Kuzminová priniesla olympijskú pochodeň do areálu festivalu.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

„Festival má svoje čaro v tom, že sa práve počas tohto špeciálneho sviatku snažíme pozdvihnúť šport a povedať aj ľuďom, ktorí nie sú vrcholoví športovci, že šport nás spája a nerozdeľuje na profesionálov a amatérov, a že nerobíme rozdiely medzi olympijskými a neolympijskými športmi. Spoločne budeme fandiť, zašportujeme si a návštevníci možno spoznajú aj športy, ktoré si ešte nevyskúšali. Každý, kto príde na zimný Olympijský festival na Štrbské Pleso, bude môcť zažiť túto atmosféru,“ uviedla Kuzminová.

20220210-DSC_5115_0.jpg
Olympijskú pochodeň od Anastasie Kuzminovej prebral prezident SOŠV Anton Siekel.
Foto
SOŠV - Veronika Miháliková

Olympijský oheň symbolicky zapálil prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel. „Podarilo sa nám zorganizovať krásny Olympijský festival. Sú tu rodiny s deťmi, mladí ľudia, ktorých zaujíma šport. To ma veľmi teší. Symbolické zapálenie ohňa bolo pripomienkou toho, že sme tu v rámci olympizmu a sme tu pre šport,“ dodal Siekel.

20220210-DSC_5143.jpg
Prezident SOŠV Anton Siekel.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Po skončení otváracieho ceremoniálu účastníkov roztancovali a rozospievali Dominika Mirgová a Peter Cmorík.

20220210-DSC_5323.jpg
Dominika Mirgová a Peter Cmorík.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Piatok v znamení biatlonu

Piatok sa bude v areáli Olympijského festivalu na Štrbskom Plese niesť v duchu biatlonu. Návštevníci budú mať možnosť trénovať a zasúťažiť si s trojnásobnou olympijskou šampiónkou Anastasiou Kuzminovou. Popoludní ju na strelecký súboj vyzve držiteľka svetového rekordu a olympijská šampiónka z Tokia Zuzana Rehák Štefečeková. Okrem toho si budú môcť návštevníci v zónach partnerov festivalu vyskúšať aj mnohé ďalšie športy.

Olympijský festival „Misia Peking" vám prináša aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, CZ Slovakia, Allianz, partneri Matador, Strabag. Olympijský festival vám prinášame aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV