Športové aktuality
2 min. čítania

Sánkarka Viktória Praxová v jedálni za jedným stolom s Thomasom Bachom

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Thomas Bach počas debaty so športovcami v jedálni olympijskej dediny mládeže, Viktória Praxová v strede medzi športovkyňami z Nemecka a Kórejskej republiky.
Foto
SOŠV/BORIS DEMETER

Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach navštívil v stredu olympijskú dedinu mládeže v kórejskom Kangnungu a stretol sa s účastníkmi zimných olympijských hier mládeže Kangwon 2024. V jedálni sa s prvým mužom svetového olympizmu stretla za jedným stolom aj slovenská sánkarka Viktória Praxová.

Thomas Bach po stretnutí so športovcami skonštatoval, že si podmienky v dedine, ktorá sa nachádza v areáli univerzity Won-ťu v Kangnungu, pochvaľujú a všetci sa už tešia na piatkový otvárací ceremoniál. V olympijskej dedine mládeže si nemecký funkcionár pozrel ubytovacie priestory, posilňovňu i jedáleň. Práve v priestoroch jedálne sa pri stole priamo oproti Thomasovi Bachovi posadila slovenská sánkarka Viktória Praxová. Spolu s ňou debatovali s prezidentom MOV aj mladí športovci z Nemecka, Brazílie či z Kórejskej republiky.

Pred zastávkou v jedálni sa stretol Thomas Bach vo fitnescentre s mladými poľskými športovcami, neskôr debatoval aj s trojicou mladých Ukrajiniek. „Prídem na vašu súťaž a povzbudím vás. Ak budete z tribúny počuť, že vás niekto hlasno podporujete, budem to ja,“ hovoril Thomas Bach.

Po ceste do jednej z budov narazil nemecký prezident MOV na skupinu austrálskych hokejistiek a s úsmevom sa ich opýtal, kde našli vášeň pre hokej v krajine, v ktorej tento šport nemá tradíciu. „Aj my máme štadióny,“ s úsmevom odpovedala jedna z Austrálčanok.

Thomas Bach už po prílete do Kórejskej republiky vyjadril radosť z toho, ako sú zimné olympijské hry mládeže 2024 pripravené. „Videl som dostatok snehu, modrú oblohu a prichádzajúcich športovcov. Podľa toho, čo som počul, sú všetci spokojní, takže pôda je pripravená na úspešné zimné olympijské hry mládeže,“ povedal Thomas Bach.

V provincii Kangwon na športoviskách, ktoré sú dedičstvom ZOH 2018, sa predstaví v 15 športových disciplínach v bojoch o 81 sad medailí takmer 1900 športovcov zo 79 krajín.

Aj keď sa bude bojovať o medaily, oficiálna medailová bilancia krajín sa nebude evidovať, keďže mládežnícke podujatia MOV sú zamerané aj na vzdelávanie, kultúrnu výmenu a priateľstvo.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV